ICE POWER

Ice Power är ett läkemedelsfritt alternativ för muskel- och ledvärk. Dess kylande effekt är vetenskaplig bevisad att minska smärta och påskynda tillfriskande av mjukvävnads skador. En studie av kylgel utfördes på Kuopio universitet i samarbete med universitetssjukhuset i Tammerfors, Helsingfors och Åbo. Olavi Airaksinen ledde studien, där Ice Power deltog. En förkortad version av studien har publicerat bl.a. i American Academy of physical Medicine & Rehabilitation. Den kliniska studien bevisade att Ice Power kylgel börjar att verka direkt vid hudkontakt och att regelbunden användning lindrade smärtan till hälften på ca 1 vecka.

ICE POWER kylande gel ger en behaglig och trygg sänkning av hudtemperaturen (ca 7 °C), denna effekt baserar sig på menthol och eteriska oljor. Orsakar inte frostskador eller hudirritation.

Blödning och vätskeansamlingar minskar — förhindrar inflammation and svullna vävnader.

Förbättrar den djupare circulationen och metabolismen — påskyndar läkningsprocessen.

Påverkar smärtsensorerna direkt och effektivt — minskar smärtupplevelsen.

Kyla påverkar och stimulerar kroppens egen endorfin production.

KUNDFAVORIT!

IcePower kylande gel 150ml


- Stukningar, sträckningar

- Muskelspänningar

- Belastningsskador

- Nack-, skuldra- och ländsryggvärk

- Ledvärk

- Reumatiskvärk

- Lindring eller förhindring av svullnad

- Växtvärk

IcePower kylande gel i Roll-on 75ml


- Behändig på jobbet och resan

- Snabb hjälp vid muskelsmärta

- Lätt att applicera, kladd & klet

Säker och motiverbar behandling även för barn.


MAGNESIUM IN STRONG KRÄM – BEVISAD ABSORBERANDE MAGNESIUM


Magnesium är en viktig makromineral för kroppen, som är involverad i omkring 300 reaktion i systemet. EU-kommissionen har godkänt 10 hälsorelaterat påstående bl a att magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning, magnesium främjar elektrolytbalans och magnesium främjar normal muskelfunktion.


Sport och wellness har länge varit medveten om att magnesium också absorberas genom huden. I Finland har det varit mer traditionellt sätt att ta magnesium oralt. Magnesium via magen kan ge irriterande biverkningar, och dess varierande absorption från tarmen eller olika smaksatta och sockrade tabletter kan undvikas genom behandling av magnesium kräm på huden.

I vår studie med frivilliga testpersoner visades att genom behandling av magnesium regelbundet på huden med den mycket väl absorberande Magnesium Strong In kräm, uppnår man en liknande nivå av magnesium i blodet som en enkeldosering av magnesiumcitratkosttillskottprodukt.


För ökat behov av magnesium

Lindrar muskelkramper och muskelspänningar

Innehåller magnesium i en väl absorberande sulfat formen och mentol som ger en mild kylande effekt

Lätt kräm - fläckar inte

Absorberar bra och snabbt

Inga biverkningar (t ex magbesvär eller diarré)

Kan även användas tillsammans med magnesium kosttillskott för att se till att rätt magnesiumnivån uppnås (t ex i malabsorption)

2-3 pump-tryck av krämen på huden, 2-3 gånger om dagen eller när det behövs.

En pump-tryck innehåller 10 mg magnesium. Magnesium av krämen absorberar bäst på områden där huden är tunn, men krämen kan appliceras på alla muskel områden (exempelvis lår).


Ice Power Magnesium lindrar muskelkramper , muskelsmärtor och spänningar.