MASSAGE

”En bra investering för ditt välbefinnande.”


Unna dig en skön massage som kan anpassas efter just dina behov.

Spahuset erbjuder massage för ren avslappning eller hjälp med muskulära problem. Antingen väljer du en mer djupgående massage (exempelvis NBE-massage) som minskar muskelspänningar i kroppen och lindrar smärta, eller så väljer du en harmonisk avstressande massage.


Massagens positiva effekter är många:

- Avslappning

- Minskad stress

- Ökar blodcirkulationen & minskar spänningar

- Immunförsvaret stärks

- Lugnande effekt på nervsystemet

- Ökat näringsupptag i musklerna

- Smärtlindring

- Motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar

- Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar (lymfsystemet)

- Ger en djupare och lugnare andning

- Ökar vår koncentrationsförmåga

- Ökad kroppskännedom

- Ökar kroppens allmänna välbefinnande

Du bör undvika massage vid:

- Feber och infektioner

- Uttalad benskörhet

- Akuta skador/Akuta inflammationer

- Primär eller sekundär tumör

- Graviditet tom 12:e graviditetsveckanPssst!

Kom gärna i mörka och löst sittande kläder när du kommer på massage. Oljan vi masserar med kan ge "kladdfläckar" på kläderna innan den gått in ordentligt i huden, speciellt vår ekologiska chokladolja. Dessa går vanligtvis bort i tvätten, men det kan vara bra för dig att veta ifall du skall vidare efter din massage.

VILKEN MASSAGE ÄR BÄST FÖR MIG?

Hos oss på Spahuset kan du välja mellan ett brett utbud av olika massagebehandlingar. Vilken massage som passar just dig bäst väljer du såklart själv och nedan kan du klicka på den massage du finner intressant för mer information.

Harmonisk Ansiktsmassage

Passar dig som sitter mycket vid datorn och ofta känner en spänning i huvud, nacke & axlar. En härligt avstressande friskvårdsbehandling som börjar med ansiktsrengöring, och sedan övergår i en spänningsupplösande massage i ansikte, dekolletage, nacke, axlar & hårbotten. Vi avslutar behandlingen med dag/nattkräm anpassad till din hudtyp & givetvis storfavoriten Ice Power för en långvarigt avslappnande effekt.

Avslappnande Fot & underbensmassage

Lugnande fotbad, stimulerande peeling samt härlig fot och underbensmassage. En härlig behandling för dig med trötta och svullna fötter. Om du önskar avslutar vi behandlingen med en svalkande produkt för långvarig avslappnande effekt.

Friskvårdsfavoriten Hand och Fot

Avkopplande och vårdande massagebehandling för både händer & fötter. Inleds med fotbad + peeling och övergår sedan i skön fot, underbens, hand och armmassage som ökar blodcirkulationen. Avslutas med vårdande och återfuktande fot- och handmask samt avslappnande hårbottenmassage.

KLASSISK MASSAGE 

Vår Klassiska massage anpassas efter just dina behov då du kan välja mellan ren avslappning eller om du vill ha hjälp med muskulära problem. Antingen väljer du en mer djupgående massage som minskar muskelspänningar i kroppen och lindrar smärta, eller så väljer du en harmonisk avslappnande massage.

Kom ihåg att tala om för din terapeut hur du vill ha din massage, detta gör du på plats hos oss.


NBE - MASSAGE 

NBE-massage är en vetenskapligt utvecklad metod för djupgående muskelbehandlingar som är säker och väl beprövad. Koncept består av högteknologisk apparatur, specialanpassade massagekrämer och ett brett sortiment av produkter för hemmabruk. NBE massage är ett utmärkt verktyg till traditionella behandlingar eftersom kombinationen av apparaturen tillsammans med manuell massage gör att du kommer djupare ner i vävnaden och lättare kan släppa på eventuella spänningar.

Vad gör NBE Massage?

- Går djupare ner i vävnaden

– Förbättrar syreupptaget i cellerna

– Ökar blodcirkulationen i musklerna

– Reducerar mjölksyra och slaggprodukter

- Ökar pH-värdet

- Startar kroppens egna läkeprocess

- Ökar lymfcirkulationen

- Förbättrar immunförsvaret

- Reducerar inflammation

- Stimulerar kollagenproduktionen och hyaluronsyran

- Minskar fria radikaler med 7 %

- Minskar koldioxiden

Behandlingsområden: 

- Anti-stress

- Lymfdränage

- Muskelbehandling

- Muskelmassage

- För dig som vill uppleva en underbar massage

HOT STONE MASSAGE 

Indisk avstressande massage där vi bäddar ner dig i vår sköna behandlingssäng och sedan masserar dig med med varma aromatiska lavastenar.

Indisk avstressande massage där vi bäddar ner dig i vår sköna behandlingssäng och sedan masserar dig med med varma aromatiska lavastenar. Indisk avstressande helkroppsmassage med varma lavastenar. Värmen tränger djupt ner i dina spända muskler som slappnad av under trycket av de varma stenarna som glider fram genom dina muskler i rytmiska rörelser. En skön upplevelse för både kropp och själ.

Aroma Anti-stress massage

En mjuk och avslappnande helkroppsmassage med väldoftande ekologiska aromaoljor. De eteriska oljorna lindrar muskelspänningar, lugnar ett stressat sinne och kan verka upplyftande vid nedstämdhet.

REGNDROPPSMASSAGE 

En lugn och harmonisk behandling där nio läkande eteriska oljor sprids med speciell teknik över rygg och fötter.

Härligt avslappnande och stärkande för immunförsvaret.


De eteriska oljorna vi använder i behandlingen och dess effekt:


Valor - Balanserar energin i kroppen.

Oregano - Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.

Timjan - Antibakteriell, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.

Basilika - Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälper vid inflammation.

Cypress - Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.

Vintergröna - Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.

Mejram - Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.

Pepparmint - Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.

Aromaseiz - Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.


CHOKLADMASSAGE 

En lyxigt avkopplande helkroppsmassage med varm ljuvt doftande ekologisk chokladolja.

Kom gärna i mörka och löst sittande kläder när du kommer på chokladmassagemassage. Den ekologiska chokladoljan vi masserar med kan ge "kladdfläckar" på kläderna innan den gått in ordentligt i huden. Dessa går vanligtvis bort i tvätten, men det kan vara bra för dig att veta ifall du skall vidare efter din massage.

Lymfmassage

Lugn och mjuk behandlingsmetod där lymfsystemet stimuleras, slaggprodukter och överskottsvätska rensas ur kroppen.

Lymfmassage passar alla, men speciellt dig som har någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Lymfsystemet är kroppens rengöringssystem som styrs av vår andning och flödar som bäst när kroppen är avslappnad.


Massagen är en lugn och mjuk behandlingsmetod där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. För en del problemområden används ibland även djupare grepp för att lösa upp mer djupgående stopp.

GRAVIDMASSAGE  

Spahusets gravidmassage är för dig som vill ha en lugn och avkopplande stund. Vid graviditet är det extra viktigt att ta hand om sig själv. Vid massagen använder vi även en specialdesignad kudde (gravidkudde) för högsta komfort så att du kan ligga på mage utan besvär. Vi använder en behaglig och noga utvald ekologisk & vegansk olja som är anpassad för graviditet och växande magar.

Vår gravidmassage kan hjälpa dig att behandla och förebygga:

- Spänningar i nacke, axlar, rygg.

- Ge ökad avslappning och minska stress.

- Gravidmassage passar dig som är gravid från vecka 12 och framåt.

Vid graviditet bör du dock avvakta med följande behandlingar:

- Massage innan du passerat 12 veckor i din graviditet

- Husets SPA-behandling

- Husets Chokladdröm

- Husets Kaffedröm


I ovanstående SPA-behandlingar ingår inpackning i värmefilt vilket ska undvikas vid graviditet.

AYURVEDISK ANSIKTSMASSAGE 

En Indisk Ayurvedisk ansiktsmassage som mjukar upp spända muskler i ansiktet. Ett ljuvligt lent Ayurvediskt instrument används som hjälper till att ge ansiktet en extra spänst och lyster.

Indisk avstressande ansiktsmassage med Ayurvediskt massageinstrument:

- Mjukar upp spända muskler i ansiktet

- Lugnar nervsystemet

- Främjar cirkulationen

- Reducerar svullnader

- Masserar ut lymfvätska vilket resulterar i ett litet lyft och stramare hud

- Ger en frisk, fräsch och klar hud


* I behandlingen ingår även ansiktsrengöring och ansiktspeeling från hudvårdsmärket Exuviance samt massage av ansikte och dekolletage.

Husets Avstressande Massage

Underbart avkopplande behandling som lättar upp muskelspänningar, tillför ny energi samt lyster till kropp och ansikte.

En kombination av 45 min avslappnande helkroppsmassage och vår populära Ayurvediska ansiktsmassage. Underbart avkopplande behandling som lättar upp muskelspänningar, tillför ny energi samt lyster till kropp och ansikte. Inkl. ansiktsrengöring, peeling samt fuktkräm.

prislista

massage

Harmonisk Ansiktsmassage - 565kr

Passar dig som sitter mycket vid datorn och ofta känner en spänning i huvud, nacke & axlar. En härligt avstressande friskvårdsbehandling som börjar med ansiktsrengöring, och sedan övergår i en spänningsupplösande massage i ansikte, dekolletage, nacke, axlar & hårbotten. Vi avslutar behandlingen med dag/nattkräm anpassad till din hudtyp & givetvis storfavoriten Ice Power för en långvarigt avslappnande effekt.

ca 30 min

Ayurvedisk Ansiktsmassage - 680kr

En Indisk Ayurvedisk ansiktsmassage som mjukar upp spända muskler

i ansiktet. Ett ljuvligt lent Ayurvediskt instrument används som hjälper till att ge

ansiktet en extra spänst och lyster. Inkl. Rengöring, peeling samt fuktkräm.

ca 50 min

Avslappnande Fot & underbensmassage - 565kr

Lugnande fotbad, stimulerande peeling samt härlig fot och underbensmassage. En härlig behandling för dig med trötta och svullna fötter. Om du önskar avslutar vi behandlingen med en svalkande produkt för långvarig avslappnande effekt.

ca 30 min

Friskvårdsfavoriten Hand och Fot

- 1 295kr

Avkopplande och vårdande massagebehandling för både händer & fötter. Inleds med fotbad + peeling och övergår sedan i skön fot, underbens, hand och armmassage som ökar blodcirkulationen. Avslutas med vårdande och återfuktande fot- och handmask samt avslappnande hårbottenmassage.

ca 75 min

Massage Rygg, Nacke och Axlar - 485kr

ca 30 min

Halvkroppsmassage - 585kr

ca 45 min

Helkroppsmassage 60 min - 685kr

ca 60 min

Helkroppsmassage 75 min - 785kr

ca 75 min

NBE massage 30 min - 635kr

Fokus på rygg, nacke & axlar. Ett genombrott i kampen mot stela och spända muskler. För dig som önskar mer djupgående massage med långvarig effekt. NBE-apparatur i kombination med manuell massage.

ca 30 min

NBE massage 45 min - 735kr

Ett genombrott i kampen mot stela och spända muskler. För dig som önskar mer djupgående massage med långvarig effekt. NBE-apparatur i kombination med manuell massage.

ca 45 min

NBE massage 60 min - 835kr

Ett genombrott i kampen mot stela och spända muskler. För dig som önskar mer djupgående massage med långvarig effekt. NBE-apparatur i kombination med manuell massage.

ca 60 min

Avslappnande Chokladmassage - 820kr

En lyxig helkroppsmassage med varm ljuvt doftande ekologisk chokladolja.

ca 60 min

Aroma Anti-stress massage - 820kr

En mjuk och avslappnande helkroppsmassage med väldoftande ekologiska aromaoljor. De eteriska oljorna lindrar muskelspänningar, lugnar ett stressat sinne och kan verka upplyftande vid nedstämdhet.

ca 60 min

Hot Stone Massage - 935kr

Indisk avstressande helkroppsmassage med varma lavastenar. Värmen tränger djupt ner i dina spända muskler som slappnad av under trycket av de varma stenarna som glider fram genom dina muskler i rytmiska rörelser.

ca 75 min

Regndroppsmassage - 935kr

Nio härliga eteriska oljor sprids med speciell teknik över rygg och fötter. Härligt avslappnande och stärkande för immunförsvaret.

ca 75 min

Gravidmassage fokus rygg, nacke axlar - 570kr

Avslappnande gravidmassage med fokus på rygg, nacke & axlar. Specialanpassad gravidkudde för bästa komfort så att du kan ligga bekvämt på mage. Noga utvald ekologisk olja lämplig för växande magar.

ca 30 min

Gravidmassage halvkropp - 670kr

Avslappnande halvkropps gravidmassage med specialanpassad gravidkudde för bästa komfort så att du kan ligga bekvämt på mage. Noga utvald ekologisk olja lämplig för växande magar.

ca 45 min

Gravidmassage - 770kr

Avslappnande helkroppsmassage med specialanpassad gravidkudde för bästa komfort så att du kan du ligga bekvämt på mage. Noga utvald ekologisk olja lämplig för växande magar.

ca 60 min

Lymfmassage - 820kr

Lugn och mjuk behandlingsmetod där lymfsystemet stimuleras, slaggprodukter och överskottsvätska rensas ur kroppen.


ca 75 min

Husets Avstressande Massage - 1 295kr

En kombination av 45 min avslappnande helkroppsmassage och vår populära Ayurvediska ansiktsmassage. Underbart avkopplande behandling som lättar upp muskelspänningar, tillför ny energi samt lyster till kropp och ansikte. Inkl. ansiktsrengöring, peeling samt fuktkräm.


ca 90 min