INFRABASTU

I stället för ett vanligt elaggregat eller vedeldning värms vår infrabastu upp med hjälp av ytterst långvågig infrastrålning. Värmen går in på djupet och värmer upp dina muskler. Genom kraftigt ökad svettning och den energiförbrukning som är nödvändig för att producera svett samt direkt utsöndring av fett och frigörande av toxiner förbränner du ca 800 kalorier på 30 minuter.

rensa ut toxider & bränn kalorier


Hälsosamma effekter:

- Lindring av värk och stelhet i leder

- Löser muskelspänningar

- Rensar ut toxiner

- Förbättrar immunförsvaret

- Avstressande

- Hälsosam för hjärtat

- Ger huden lyster

- Motverkar acne

- Förbränner kalorier


vid behandling

Vid behandling:

- Personalen visar dig till infrabastun, går igenom instruktioner och visar dig runt i lokalen vid behandling.

- Spahuset står för handdukar till bastun, schampo & tvål till dig. (Obs, duschhandduk ingår ej)

- Vill du ha med egna hygienprodukter som balsam eller ansiktsrengöring osv går det givetvis bra. 

- Har du någon fråga om infrabastu kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. 


Du behöver ha med dig:

- Duschhandduk + vattenflaska

KONTRAINDIKATIONER INFRARÖDBASTU


Självklart skall inte infraröd bastu användas för att bota eller behandla ett sjukdomstillstånd.


Om du är diagnostiserad med en viss sjukdom eller använder receptbelagda läkemedel kontakta din läkare för att kontrollera att dina läkemedel el din sjukdom inte påverkas negativt av ökad kroppstemperatur, blodcirkulation eller ökad svettning.


En akut ledskada bör inte värmebehandlas med infraröd bastu under de första 48 timmarna eller till dess att värmestegringen och svullnaden i leden har avtagit. En kroniskt svullen och varm led reagerar endast mycket svagt eller inte alls på värme behandling.
Vid akut pågående infektion i tand, led eller hud skall inte värmebehandlig utföras.  Vid graviditet bör inte infrabastu användas som följd av att det kan innebära obehag vi ökad kroppstemperatur och blodcirkulation.


Vid implantat såsom höftled, knäled, plattor, skruvar, cerclage och märgspikar blir de ej uppvärmda av de långvågiga infraröda strålarna och påverkas inte av infrabastu. Konsultera dock med din läkare. Upplevs smärta nära ett implantat i samband med infraröd bastu skall användandet naturligtvis avbrytas. Implantat av Silicon såsom näsa el öron ersättningar samt bröst absorberar de infraröda strålarna. Silicon smälter dock först vid 200 grader C (infrabastun värmer mellan 40-60 grader C) Infrabastu innebär ingen skada eller något ogynnsamt för dessa implantat konsultera dock med din läkare eller representant för tillverkaren av implantatet.


Användande av infrarödbastu skall enbart normalt medföra en behaglig känsla skulle du uppleva smärta eller att något tillstånd förvärras av användandet av infrabastu skall du avbryta. Infrabastu är vid denna tidpunkt inte lämplig för dig.

prislista infrabastu

En riktig hälsobastu där värmen går djupare och bland annat lindrar värk, rensar ut gifter och bränner kalorier, ca 30 min.

Årskort, vardag

 

3 500kr

Klippkort 10 ggr

 

2 250kr

Klippkort 10 ggr/2 pers

 

2 550kr

Engång 1 person

 

245kr

Engång 2 personer/per person 

 

145kr