FLOATING

Upplev en av Spahusets mest populära behandling! Floating är en effektiv behandling mot långvarig stressrelaterad smärta, depression eller ångest. Den harmoniskt lugna och varma atmosfären hjälper till att minska stress, spänning och smärta, samtidigt som den tillför energi för återhämtning.

Floating i 45 minuter ger kroppen lika mycket vila som 6 timmars djupsömn.

recensioner

"Sammanfattningsvis är jag supernöjd och tacksam för den personliga serviceandan jag möttes av. Förväntningarna var höga redan innan och ändå slogs de med hästlängder. Världsklass! Jag förstår varför Spahuset har så många nöjda och återkommande kunder. Det är det bästa alternativet i Örebro – alla kategorier."

🌟🌟🌟🌟🌟


"Att ligga och flyta i en ljummen, nedsläckt och ljudisolerad saltvattenstank i 45 minuter är bland det skönaste jag gjort. Jag kan definitivt hålla med om att det är som att födas på nytt, som många säger. Kontrasterna från vardagens stress och brus är något jag tror att alla skulle uppskatta – och behöva. Tystnaden, avslappningen och lugnet däri är utan motsvarighet. Flyter gör man tack vare den höga salthalten i vattnet (saltare än Döda havet). Saltet i kombination med det kroppstempererade vattnet gör att kroppen i princip går ur sin normala ’försvarsställning’. Eftersom att jag är spänd i axlarna, fick jag bra råd innan som hjälpte mig att få den optimala avslappningen. Om du inte har testat floating ännu kan jag verkligen rekommendera det!"

🌟🌟🌟🌟🌟

Vid behandling  


Vad är floating?

Floating är en effektiv behandling mot långvarig stressrelaterad smärta, depression eller ångest. I floatingtankens behagliga värme, mörker och tystnad lugnas andningen ner. Sakta men säkert avtar tankarna och du flyter iväg in i djupast möjliga avslappning. Den lugna och varma atmosfären hjälper till att minska stress, spänning och smärta, samtidigt som den tillför energi för återhämtning. Förmågan att koppla av är en konst och floating är ett sätt att lära kroppen att gradvis slappna av. Floating är en genväg till djup avslappning och meditation. Floating i 45 minuter ger kroppen lika mycket vila som 6 timmars djupsömn.


Hur fungerar Floating?

I flytariet blir du tyngdlös som i rymden. Kroppens alla muskler slappnar av, blodcirkulationen kommer igång, även i de spända eller smärtande musklerna.

Hjärnan får kapacitet över att producera välgörande signalsubstanser som serotonin, tillväxthormoner, immunförsvarsämnen m.m. Stresshormonet adrenalin minskar drastiskt (enligt undersökningar gjorda av docent Norlander, Karlstads Universitet).


Så här gör du när du flyter

Du duschar svalt av kroppen, tvättar håret och kliver ner i det kroppstempererade vattnet. Du kan välja att lyssna på vår musik, ta med egen CD-skiva eller flyta under tystnad. Om du vill kan du släcka ljuset i flytariet. Tid och rum försvinner under tiden du flyter. Du kopplar fullständigt bort omvärlden med alla dess krav.

Några minuter innan det är dags att kliva ur vattnet knackar vi på dörren eller sätter på musik (om du inte har haft musik under själva floatingen).


Floating är för dig som:

- Är stressad, har svårt att koppla av eller har sömnsvårigheter.

- Har värk, av olika orsaker, hjälper floating till att minska smärtan.

- Deprimerad, känner dig nedstämd eller har ångest minskar besvären.

- Studerar, då din förmåga till inlärning ökar påtagligt.

- Idrottar. Ökar prestationsförmågan.

- Vill öka din kreativitet.

- Bara vill koppla av!


Något mer avstressande än floating finns inte. Upplevelsen är individuell och kan variera från gång till gång. Känslan är obeskrivbar och måste upplevas!


Finns forskning?

Den amerikanska rymdflyg-styrelsen (NASA), utvecklade tekniken redan på 50-talet i USA då astronauterna tränade tyngdlöshet. Därefter har ett flertal forskare kunnat påvisa floatingens goda effekter. Här i Sverige är Professor Torsten Norlander, Doktor Anette Kjellgren i Karlstad och Professor Rolf Ekman i Göteborg, de ledande forskarna.


Vad händer i kroppen?

Forskning visar att hjärtats takt minskar, liksom syreförbrukningen. Genomblödningen i musklerna ökar. Mängden stressrelaterade bikemikalier (ex adrenalin) minskar också, även aktiviteten i den logiska vänstra hjärnhalvan minskar och ökar i den kreativa högra. Det gör att du kommer åt tidigare otillgänglig fantasi, ökar förmågan till problemlösning och inlärning, samt till djupare koncentration och kreativitet.

Vid behandling  

Vid behandling:

- Personalen visar dig till floatingtanken, går igenom instruktioner och visar dig runt i lokalen.

- Spahuset har duschhandduk, schampo & tvål till dig.

- Badkläder avrådes vid floating.

- Vill du ha med egna hygienprodukter som balsam eller ansiktsrengöring osv går det givetvis bra. 

- Har du någon fråga om floating kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. 


Vi avråder floating om du:

- Är nyopererad eller har öppna sår

- Sista månaden i din graviditet

- Vid mens

- Om du har funktionsnedsättning och behöver hjälp med upp/nedgång samt dusch behöver du ha med dig din vårdare/assistent

Epsomsalt

EpsomSalt är ett salt av Magnesium och Sulfat som används för ömma muskler och hjälper till för att uppnå ett behagligt välbefinnande. Sulfatet driver bort toxiner & magnesium är en av de mest viktigaste beståndsdelar i våra mänskliga celler.

Saltet passar utmärkt till att ha i bad & fotbad, massage, omslag & i sprayflaska för att spraya på eksem, torr hud, torr hårbotten (kan ge en vit hinna).

pris: 59:-/st

floating

Du kommer att känna ett inre lugn och en harmoni du aldrig tidigare upplevt då du svävar i ett tyngdlöst tillstånd med kroppstempererat saltvatten, där salthalten är högre än i Döda Havet. Bra för dig som är stressad, har värk fibromyalgi, whiplash, sömnproblem, lider av depression mm. Din hud blir mjuk och len.

Floating 45 min - 450kr

Floating 60 min - 500kr

Extratid per 15 min - 50kr

Floating + 30 min Massage (rygg, nacke & axlar) - 815kr

Floating + 45 min halvkroppsmassage - 915kr

Floating + 60 min helkroppsmassage - 1 015kr

Klippkort på Floating 45 min 3ggr - 1 000kr